Akoestische wandpanelen - MDF & Vilt

Nieuw
Vanaf
[PRIJS OP AANVRAAG] excl. BTW
Prijs per stuk
NAW001

Informeer naar de actuele voorraad

Productinformatie

De panelen hebben standaardafmetingen van 280 x 50 cm (hoogte x breedte). Op verzoek kunnen wij panelen leveren met afmetingen tot 303 cm of op maat inkorten, zodat ze nauwkeurig aansluiten op uw specifieke behoeften.
Stof leverbaar in: Manila, Hug me, Touch me, Sway, Drop, Croco en Mica
Hout leverbaar in: Halifax, Flagstaff, Black, Vicenza en Walnoot

Voordelen van deze panelen:

 1. Verbeterde Akoestiek: Onze panelen met stof absorberen aanzienlijk meer geluid dan eiken panelen, wat resulteert in een merkbaar verbeterde akoestiek in uw ruimte.
 2. Flexibiliteit: Het gebruikte viltmateriaal is buigzaam, waardoor onze panelen gemakkelijk kunnen worden aangepast aan ronde objecten of voorwerpen, waardoor er talloze ontwerpmogelijkheden ontstaan.
 3. Eenvoudige Montage: U heeft de mogelijkheid om de panelen zelf te installeren met behulp van de meegeleverde montagehandleiding, of onze ervaren monteurs kunnen deze taak voor u uitvoeren.
 4. Hoogwaardige Kwaliteit: Onze panelen worden vervaardigd door middel van verlijming, waarbij geen nietjes worden gebruikt. Hierdoor wordt een hoogwaardige afwerking en duurzaamheid gegarandeerd.

MDF & Vilt Lamellen - Opties voor Akoestiek en Veiligheid

Bij de verkoop van onze akoestische panelen hebben we standaard gekozen voor lamellen van MDF in combinatie met vilt als achtergrond. Wij bieden echter ook de mogelijkheid om de MDF lamellen volledig te vervangen door vilt. Wat zijn hiervan de voordelen?

 1. Verbeterde Akoestiek: Wat betreft akoestiek is de keuze voor volledig vilt de superieure optie. MDF heeft geen akoestische eigenschappen, terwijl vilt geluid absorbeert. Hierdoor zijn viltpaneelsystemen tweemaal zo effectief in het verminderen van geluidsoverlast.
 2. Brandveiligheid: Standaard MDF is niet brandwerend, maar ons vilt is getest volgens de DIN EN 13051-1 norm en heeft de brandklasse B – s1, d0. Dit biedt extra veiligheid in uw ruimte.
 3. Vochtbestendigheid: MDF kan gevoelig zijn voor vocht en kan vervormen of beschadigd raken in vochtige omgevingen. Vilt daarentegen is vochtbestendig en behoudt zijn integriteit, waardoor het een betere keuze is voor dergelijke omstandigheden.
 4. Lichtgewicht: Vilt is van nature licht van gewicht, wat de installatie en het hanteren vereenvoudigt.
 5. Duurzaamheid: Wij zijn trots te kunnen melden dat al ons vilt is vervaardigd uit gerecycled plastic (PET), wat bijdraagt aan een schonere omgeving en ons streven naar duurzaamheid onderstreept.

Indien u meer informatie wenst over de uitvoeringsmogelijkheden of onze actuele showroom wilt bezoeken, staan wij tot uw dienst. Neem gerust contact met ons op voor verdere details. Wij helpen u graag bij het vinden van de meest geschikte oplossing voor uw akoestische en esthetische behoeften.

Bevestigingsmethoden

Hoe kunt u onze panelen het beste aan een muur bevestigen? Hieronder bieden wij verschillende opties aan:

 1. High-tag Kit of Zwarte Schroeven:

  • Voor gipsmuren raden wij het gebruik van zwarte gipsschroeven aan. Wij adviseren het gebruik van 3 rijen, met 3 schroeven per rij, voor optimale stabiliteit.
  • Bij betonnen muren is de high-tag kit de beste keuze, gezien het boren in dergelijke muren vaak uitdagend is. Voor 2 panelen heeft u 1 tube kit nodig.
 2. Zelfklevende Klittenbandstroken:

  • Deze optie biedt de mogelijkheid om de panelen gemakkelijk te demonteren zonder schade aan de muur te veroorzaken. Bij elk paneel ontvangt u 2 meter klittenband, dat u over 4 banen op de muur verdeelt.
 3. Aluminium Afwerkprofielen:

  • Voor een strakke afwerking van zowel de boven- als onderkant van de panelen raden wij onze U + L profielen aan. Het U-profiel wordt met behulp van de high-tag kit op de vloer bevestigd, terwijl het L-profiel met schroeven aan het plafond wordt bevestigd. Hierdoor rust het paneel in het U-profiel en valt het achter het L-profiel dat aan het plafond is bevestigd.
  • Een aanzienlijk voordeel van deze methode is dat eventuele ongelijkheden in muren en plafonds worden weggewerkt, waardoor het geheel een strakke uitstraling heeft. Bovendien kan het L-profiel worden gebruikt om de zijkanten netjes af te werken, zodat u niet tegen de zijkant van de panelen kijkt.

Alle profielen zijn afzonderlijk verkrijgbaar en hebben een standaardlengte van 3 meter.

Status:
 • Nieuw

Niet gevonden wat u zoekt?

Niet kunnen vinden wat u zoekt? Informeer bij ons verkoopteam naar de mogelijkheden.