Circulair ondernemen

Circulair ondernemen bij LKV

Circulair ondernemen; het minimaliseren van grondstofgebruik.      

Al weer 40 jaar geleden was LKV  de eerste circulair denkende en handelende kantoorinrichter van Nederland. Gebruikt meubilair werd opgekocht, opgeknapt en weer ingezet voor de verkoop of in de huur.

LKV is nog altijd zeer actief in het leveren van gebruikt en refurbished meubilair van gerenommeerde merken zoals Ahrend, Gispen, Voortman enz.. Indien nodig worden onderdelen en/of stofferingen vervangen of hersteld. Ook maken we maatwerk naar de wens van de klant. Het meubilair is hierdoor nauwelijks van nieuw te onderscheiden en kan hierdoor weer ingezet worden voor een lange periode.    

Uitganspunt bij het circulair ondernemen is dat wij producten en onderdelen zoveel mogelijk hergebruiken en hierdoor verspilling voorkomen en afval verminderen.
Ook wij moeten wel eens nieuwe onderdelen gebruiken om het meubilair weer in een perfecte staat te krijgen. Hiervoor werken we nauw samen met leveranciers die het circulair ondernemen, net als ons, ook hoog in het vaandel hebben staan.

 Voordelen voor u:
* Het meubilair is een een hoge kwaliteit.
* Maatwerk.
* Het meubilair behoudt zijn waarde.
* U levert een positieve bijdrage aan het milieu.

Kiest u ervoor uw kantoor of werkplek in te richten met refurbished meubilair, dan kiest u voor een duurzame kantoorinrichting. Hiermee denkt en draagt u, samen met ons, mee aan een groene toekomst. 

--------------------

C-Barrel
Een perfect voorbeeld van circulaire economie en duurzaamheid is de C-Barrel; de vaten die gebruikt worden zijn afgeschreven. In plaats van deze weg te gooien worden ze nu op een creatieve, hippe manier omgetoverd tot unieke bijzettafel of handige zit-oplossing.
De vaten worden grondig gereinigd en omgespoeld voordat ze verwerkt worden

 

Voortman
Leverancier Voortman kantoormeubelen is ook één van onze leveranciers die bewust werkt aan duurzaamheid.

“Duurzaamheid begint bij het ontwerp van producten. Door tijdloos design, hoge functionaliteit en uitstekende kwaliteit kunnen onze producten langdurig gebruikt en eventueel hergebruikt worden. Zorgvuldig gebruik van grondstoffen en het voorkomen van verspilling van energie is een permanente opdracht”, aldus de directie van Voortman.

Voortman is producent van duurzaam meubilair. Hierbij zijn drie onderwerpen van belang: duurzaamheid van het productontwerp, optimaal gebruik van het meubilair tijdens de gebruiksfase en waardebehoud van dit meubilair voor de klant.

De meubelen van Voortman zijn zo samengesteld dat ze volledig demonteerbaar en uitwisselbaar zijn. Door deze aanpak geeft dit diverse mogelijkheden om het meubilair na verloop van tijd aan te passen en te hergebruiken.

Staal vormt de basis voor de producten van Voortman. “De degelijkheid, constructieve mogelijkheden en 100% recylebaarheid van staal zijn bepalend voor deze keuze.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Sound and Vision schuifdeurkasten.
Deze stalen kasten zijn geschikt als wandkast, werkplekafscheiding of ruimteverdeler.
De geperforeerde stalen deuren zijn voorzien van geluiddempend materiaal en hebben hierdoor een goede akoestische werking.

 

--------------------

De vraag naar circulaire producten neem enorm toe. Onze “duurzaam denkende” leveranciers proberen de juiste keuze te maken wat betreft materialen. Dit kan verschillen van materiaal met een lange levensduur tot materiaal dat eenvoudig te hergebruiken is. Het behoudt van grondstoffen blijft hierbij een belangrijk aspect.

Naast het samenwerken met leverancier die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan is de werkwijze van LKV zelf ook gericht op het bevorderen hiervan.

Geen producten in deze categorie

Niet gevonden wat u zoekt?

Niet kunnen vinden wat u zoekt? Informeer bij ons verkoopteam naar de mogelijkheden.